Makine Mühendisliği için Laptop Önerisi

Makine Mühendisliği için Laptop Önerisi | Bilgisayarlar ve elektronik cihazlar, bir mühendisin kariyerinin ve yaşamının belki de en önemli parçalarından biridir. Mühendislik açısından neredeyse tüm işler bilgisayarlarda yapılır. Makine mühendisliğinde, mühendislik görevlerini ve projelerini gerçekleştirmek için çeşitli yazılım programları kullanılmaktadır. 

Bu mühendislik programlarının her biri, bilgisayarlardan farklı türde özellikler gerektirir. Bir makine mühendisinin çalışma alanına göre, bir bilgisayarın özelliklerinin gereksinimleri değişir. Bir mühendis, farklı türde programlar ve görevler için en iyi bilgisayarı seçmelidir. 

Bu makale, makine mühendisleri veya makine mühendisliği öğrencilerinin, makine mühendisliğindeki farklı konu ve programlar için en iyi bilgisayarları seçmeleri için çok faydalı olacaktır. 

Bilgisayar Destekli Tasarım

Bilgisayar destekli tasarım, makine mühendisliğinde en çok kullanılan hesaplamalı meslek olabilir. Hemen hemen tüm makine mühendisliği öğrencileri ve makine mühendisleri, profesyonel kariyerlerinde bilgisayar destekli tasarım araçlarını ve yazılımlarını kullanıyor. Ancak burada bilgisayar destekli tasarım araçlarının kullanım düzeyi çok önemlidir. 

Endüstride CAD yazılım paketleri değişen tasarım düzeyine göre değişmektedir. Değişen yazılım paketleri ile bilgisayarlardan beklenen teknik gereksinimler değişmektedir. Aslında bilgisayar programları için donanım gereksinimlerine bakarak en iyi bilgisayarı veya dizüstü bilgisayarı bulmak çok kolaydır. Ancak genel olarak, bu gereksinimlerde yazılım programlarının kullanım düzeyi çoğunlukla belirsizdir. 

Belki CAD görevinizi veya projenizi Intel HD Graphics’in daha düşük bir sürümüne sahip bir bilgisayar veya laptop ile yapabilirsiniz. Çünkü o yazılım paketiyle çok karmaşık montajlar veya işlemeler tasarlamayacaksınız. 

Ya da çok karmaşık proje ve işler için CAD programlarını kullanmanız gerekebilir. Profesyonel şirketler için çalışıyorsanız, çok yüksek kalitede montaj görüntüleri elde etmeniz gerekir. Bu açıdan bakıldığında çok iyi ekran kartlarına ve işlemcilere sahip çok iyi bir bilgisayara veya laptopa sahip olmanız gerekiyor. 

Bunu anladığınız gibi, makine mühendisliğinde CAD projelerinde ihtiyaçlarınıza göre bir laptop veya bilgisayar seçmeniz gerekiyor. 

Bilgisayar Destekli Mühendislik

Aslında, bilgisayar destekli mühendislik terimi çok yönlüdür. Ancak bilgisayar destekli mühendisliği Matlab ve Excel’i çalıştırma açısından değerlendiriyoruz. 

Makine mühendisleri, karmaşık hesaplamalar ve optimizasyonlar yapmak için farklı türde yazılım paketleri kullanıyor. Bu yazılım paketleri etrafında Matlab ve Excel belki de en çok kullanılanlardan bazılarıdır. Bu yazılım paketlerine benzer başka yazılım paketleri de bulabilirsiniz. 

Bu tür yazılım paketleri ile yapılan makine mühendisliği görevleri ve projeleri açısından uygun bilgisayar seçimi kolaydır. Grafik kartları için çok yüksek gereksinimleriniz olması gerekmez. Ancak karmaşık projeleri ve görevleri yerine getirmek için CPU ve RAM’iniz ortalamanın üzerinde olmalıdır. 

Bu yazılım paketlerini çok profesyonel ve karmaşık bir şekilde kullanmayacaksanız çok yüksek CPU ve RAM gereksinimleri düşünmenize gerek yok. 

Ayrıca, resmi kaynaklarından farklı CAE yazılımlarını çalıştırmak için minimum ve optimum gereksinimleri bulabilirsiniz. Bu gereksinimlere göre bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı seçebilirsiniz. Bu CAE yazılımını kullanmaya yeni başladıysanız, bilgisayarınızda CPU ve RAM, yazılım üreticileri tarafından belirtilen minimum gereksinimlere yakın olabilir. 

Sonlu Elemanlar Analizi ve Mühendislik Simülasyonları

Bir makine mühendisi için dizüstü bilgisayar ve bilgisayar seçimi, sonlu elemanlar yöntemleri ve simülasyonlarında en önemli olabilir. En çok kullanılan mühendislik yazılımları  ANSYS, Abaqus, NASTRAN, ADAMS vb.’dir. FEA yazılımı ve laptop seçiminde işinizin karmaşıklığı da çok önemlidir.  

 FEA ve mühendislik simülasyonlarının en önemli yönlerinden biri, mesh yapıları oluşturmak  ve hesaplamaları bu mesh yapılarına göre yürütmektir. Çok daha karmaşık ve yoğun ağ yapıları oluşturursanız, gerçek dünyadaki fiziksel uygulamalara yakınsayan daha iyi mühendislik simülasyonu sonuçları elde edersiniz. Artan ağ yoğunluğu ile birlikte donanım gereksinimleri de artmaktadır. 

Şirketler veya akademisyenler için çok profesyonel mühendislik projeleri ile uğraşıyorsanız, dizüstü veya bilgisayarınızın grafik kartı, CPU ve RAM’in çok yüksek özelliklerine sahip olması gerekir. Ayrıca, bir SSD sürücüsü çok önemlidir. 

Çok yoğun makine mühendisliği projeleri ile uğraşmıyorsanız veya FEA ve mühendislik simülasyon yazılımına yeni başlıyorsanız, mühendislik FEA yazılımını çalıştırmak için daha ucuz donanımları düşünebilirsiniz. 

Yukarıda bahsedilen diğer mühendislik yazılımları gibi, yazılım paketlerinin minimum ve optimum gereksinimleri, sizin veya makine mühendisleri için en uygun cihazı seçme konusunda çok iyi bir rehber olabilir. 

Her Türlü Makine Mühendisliği Görevleri İçin Bilgisayar Seçimi

Genel olarak, bir makine mühendisliği mesleği ile uğraşıyorsanız, muhtemelen her tür yazılım paketini kullanmayacaksınız; CAE, CAD, CAM veya FEA. Bir alanda profesyonelseniz, donanımınızı ağırlıklı olarak kullandığınız yazılıma göre seçebilirsiniz. 

Örneğin, farklı profesyonel makine mühendisliği sistemlerinin mühendislik simülasyonları ile uğraşıyorsunuz, dizüstü veya bilgisayarınızın bu CAE yazılım paketlerinin gereksinimleri için çok iyi bir donanıma sahip olması gerekiyor. 

Tüm mühendislik programlarını aynı anda çalıştırmak istediğiniz bir dizüstü bilgisayara ihtiyacınız varsa, muhtemelen tüm bu yazılımları öğrenmeye yeni başlamışsınızdır. Muhtemelen tüm bu yazılım paketlerini başlangıç ​​seviyesinde farklı mühendislik görevleri için kullanacaksınız. Muhtemelen makine mühendisliği öğrencisisiniz. Bu nedenle, her tür CAD, CAM, CAE ve FEA yazılımının tüm maksimum gereksinimlerini göz önünde bulundurmanız gerekmez. Bu yazılım paketlerinin tüm minimum gereksinimlerini göz önünde bulundurabilir ve bu minimum donanım gereksinimlerini sağlayan size uygun dizüstü bilgisayarı seçebilirsiniz. 

Kısacası, makine mühendisliği öğrencisiyseniz, en yüksek fiyatlara ve en yüksek donanıma sahip bir bilgisayar veya dizüstü bilgisayar satın almak için canınızı sıkmanıza gerek yok. 

Yukarıda belirttiğimiz gerçeklere göre, sizi bunlardan birini almaya zorlayacak rastgele önerilen dizüstü bilgisayarlar bulamazsınız. Öneriler, makine mühendisliğinde farklı seviyelerde kullanılan farklı yazılım paketlerinin genel gereksinimlerine göre yapılır. Bu listeden özel ihtiyaçlarınıza uygun bir dizüstü bilgisayar bulabilirsiniz! 

1 – Lenovo ThinkPad P1

CAD tasarımcısıysanız ve CAD yazılımını profesyonel bir şekilde kullanmanız gerekiyorsa ilk tavsiyeniz Lenovo ThinkPad P1’dir. Solidworks sistem gereksinimlerine göre Lenovo ThinkPad P1’in donanımı Solidworks CAD araçlarını çalıştırmak için yeterli olacaktır. 

Karmaşık montajlarla basitten gelişmiş 3B tasarımlara sorunsuzca oluşturabilirsiniz.

4.10 GHz’e Kadar İşlemci Kapasitesi!

CAD sistemleri için işlemci gereksinimleri, CAD yazılımını herhangi bir gecikme veya kapanma olmadan çalıştırmak için çok önemli bir şeydir. Solidworks’ün en son sürümleri, bilgisayarlardan optimum 3,3 GHz işlemci gerektirir. Lenovo ThinkPad P1, 4.10 GHz turbo işlemci kapasitesiyle bu donanım gereksinimini karşılıyor. 

NVIDIA Quadro P1000!

Solidworks’ün en son sürüm sistem gereksinimleri civarında, grafik kartı en önemli donanımlardan biridir. NVIDIA Quadro P1000 4GB ekran kartı Solidworks 2021 ve üst sürümlerini sorunsuz çalıştıracaktır. Bu grafik kartı ile farklı CAD yazılım programları ile detaylı ve karmaşık projeler tasarlayabilirsiniz. 

16 GB DDR4 RAM!

16 GB RAM, neredeyse tüm CAD programları için büyük bir gereksinimdir. Lenovo ThinkPad P1’in 16 GB DDR4 2666Mhz SoDIMM Belleği Solidworks ve diğer CAD programlarını sorunsuz çalıştırmak için yeterli olacaktır. 

256 GB SSD!

Katı hal sürücüler, SSD’lere kurulan bilgisayar programlarının çok daha verimli çalıştığı yeni depolama teknolojisidir. Bu nedenle SSD sistemleri, CAD yazılım üreticileri tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir. Lenovo ThinkPad’in 256GB SSD’si bu ihtiyacı karşılayacaktır. 

2 – Dell Precision M7720 7720

Bu öneri aslında başlangıç ​​seviyesinden yarı profesyonel seviyeye kadar sonlu eleman analizleri ile uğraşan makine mühendisleri veya makine mühendisliği öğrencileri içindir. ‘Yarı profesyonel’ dedik çünkü büyük mühendislik firmaları çok yüksek kapasiteli iş istasyonları kullanarak çok gerçekçi ve üst düzey mühendislik simülasyonlarının üstesinden geliyorlar. 

Ancak freelance işler veya akademik işler için FEA yazılımı ile bireysel olarak ilgilenen bir mühendis olabilirsiniz. Bahsettiğimiz bu sınıftaki kişilere göre Dell Precision M7720, ANSYS gibi çeşitli FEA yazılımlarının hesaplama gereksinimlerini karşılamak için çok iyi bir seçim olacaktır. Dell Precision M7720’nin genel özelliklerini FEA analizleri ve FEA yazılımı açısından inceleyelim.

“Dell Precision M7720 7720 -17” HD+ AG – i7-7820HQ Dört Çekirdekli 2.8Ghz – 16GB – 256GB SSD – Nvidia Quadro P4000 w/8GB GDDR 5

Bu Bir Mobil İş İstasyonu! 

Bu Dell Precision M7720, genellikle bu tür mühendislik uygulamaları için kullanılan mobil iş istasyonu olarak da adlandırılır. Donanım özellikleri buna göre optimize edilmiştir. 

8GB GDDR 5 – Nvidia Quadro P4000!

Nvidia Quadro serisi grafik kartları genellikle farklı karmaşık mühendislik analizleri, tasarımları ve hesaplamalarının üstesinden gelmek için kullanılır. P4000 grafik kartı, ANSYS dahil olmak üzere çeşitli FEA yazılım üreticilerinden test edilmiş ve onaylanmış grafik kartıdır. FEA’da tasarlanan karmaşık mühendislik modelleri için bu seviyede bir grafik kartı kullanılmalıdır. 

2.9 GHz Intel Core i7-7820HQ Dört Çekirdekli!

Mühendislik FEA analizleri için bilgisayarların işlemcileri, çözümün süresi açısından önemlidir. Yukarıda belirttiğimiz gibi, gelişen ağ yapıları ile çözüm elde etmek için gereken süre artmaktadır. Aynı zamanda analizlerin doğruluğu da artmaktadır. Bu nedenle büyük teknoloji şirketleri, kısa sürelerde çok karmaşık analizler yapabilmek için çok yüksek kapasiteli işlemciler kullanıyor. 

Bireysel olarak müşterilerinize veya akademik çalışmalar için kabul edilebilir mesh yapıları ve modelleri sağlamanız gerekir. Ayrıca zaman açısından da Dell Precision M7720 mobil iş istasyonundaki 2,9 GHz Intel Core i7-7820HQ Dört Çekirdekli işlemci tatmin edici olacaktır. 

16 GB DDR4 RAM!

FEA analizlerinin karmaşıklığı, iş istasyonlarının RAM kapasitelerine bağlıdır. Yine büyük şirketler, bilgisayarda FEA sistemleri olarak modellenmesi gereken çok karmaşık mühendislik sistemleriyle uğraşıyorlar. Bu nedenle, çok yüksek RAM kapasitelerine sahip çok büyük iş istasyonları kullanıyorlar. 

Bireysel bir FEA analisti olarak, muhtemelen çok hassas bir ağ yapısında bu kadar karmaşık görevlerle uğraşmayacaksınız. Bir bireyin uğraşacağı genel projeler ve genel ağ yapıları göz önüne alındığında, 16GB DDR4 RAM tatmin edici olacaktır. Ayrıca, minimum 16 GB RAM, ANSYS gibi FEA yazılım sağlayıcıları için genel bir gerekliliktir! 

‎256 GB SSD!

Katı Hal Sürücüsü, FEA yazılımı için çok önemlidir. Aslında, tüm yazılım geliştiriciler, bilgisayar programlarının daha hızlı ve optimize edilmiş çalışması için SSD sürücülerini önermektedir. Mühendislik programınızı SSD’ye kurmanız ve oluşturulan projeleri FEA yazılımı ile SSD’niz ile çalıştırmanız gerekmektedir. Bu yüzden projelerinizi SSD’nize kaydetmeniz gerekiyor. Karmaşık FEA projeleri çok büyük boyutlara (GB düzeyinde) sahip olabilir ve SSD kapasitenizin kabul edilebilir bir düzeyde olması gerekir. Ancak ayrı projelerle çalışıyorsanız 256 GB SSD sizin için yeterli olacaktır. 

3 – Lenovo IdeaPad 3 Dizüstü Bilgisayar

Bu dizüstü bilgisayar önerisi, ağırlıklı olarak MATLAB ve Excel mühendislik projeleri ile uğraşan mühendisler içindir. MATLAB ile yapılması gereken çeşitli projeler olabilir. MATLAB, kontrol sistemleri tasarımcıları için Simulink gibi farklı mühendislik alanlarıyla ilgili programlama kütüphaneleri gibi çok kapsamlı mühendislik araçlarını içerir. 

MATLAB veya Excel’in mühendislik araçlarını kullanması gereken bir mühendisseniz, Lenovo IdeaPad 3 sizin için çok uygun olacaktır. Genel olarak bu tür bilgisayar programları için üst düzey grafik kartları kullanmanıza gerek yoktur. CPU ve RAM kapasiteleriniz MATLAB veya Excel’de çok karmaşık projeleri çalıştırmak için yeterli kapasiteye sahip olmalıdır. 

Ofis programlarını yoğun olarak kullanıyorsanız Lenovo IdeaPad 3 sizin için en iyisi olacaktır.

Lenovo IdeaPad 3’ün donanım özelliklerine bir göz atalım;

“Lenovo IdeaPad 3 14 Dizüstü Bilgisayar, AMD Ryzen 5 5500U İşlemci, 8GB DDR4 RAM, 256GB NVMe TLC SSD Depolama, 14.0″ FHD (1920 x 1080) Ekran, AMD Radeon 7 Graphics, Windows 10 Home, 82KT00AMUS, Abyss Blue”

14 inçlik Ekran!

Bu dizüstü bilgisayarın küçük ekran boyutu, bu dizüstü bilgisayarı tüm gün yanınızda taşımanız için çok uygun olacak! Ayrıca, bu kompaktlık ile birlikte hafif bir tasarım gelir. Bu dizüstü bilgisayarlar ile projelerinizle istediğiniz yerde çalışabilirsiniz. Projelerinizi insanlara kolayca göstermek için dizüstü bilgisayarınızı yanınızda getirebilirsiniz. 

8 GB DDR4 RAM!

Genel olarak, MATLAB gibi mühendislik programlarını çalıştırmak için minimum 8 GB RAM önerilir. Karmaşık mühendislik kodlarını ve sayısal hesaplamaları hızlı bir şekilde çözmek ve derlemek için RAM çok önemlidir ve 8 GB RAM, MATLAB veya Excel gibi farklı yazılımlarla tüm karmaşık mühendislik projelerini yürütmek için yeterli olacaktır. 

256 GB SSD!

Diğer laptop tavsiyelerinde de belirttiğimiz gibi HDD’ler yerine Katı Hal Sürücüleri önerilir. Çünkü SSD’ler, içinde kurulu olan bilgisayar yazılımlarının daha iyi ve optimize çalışmasını sağlar. Lenovo Ideapad 3 dizüstü bilgisayarın 256 GB RAM’inde kullanılan mühendislik programlarını kurabilir ve projelerinizi bu SSD’ye kaydedebilirsiniz. Yazılımınızı çalıştırır ve projelerinizi SSD’ye kaydederseniz daha hızlı çalışacak ve optimize edilecektir. 

4 – MSI Prestij 15

Bu öneri, neredeyse tüm CAD, CAM, FEA ve CAE yazılımlarını çalıştırmak isteyen hem makine mühendisleri hem de makine mühendisliği öğrencileri içindir. Aslında MSI Prestige 15’in donanım özellikleri yaklaşık olarak yukarıda önerilen tüm bilgisayarların bir birleşimidir. 

MSI Prestige 15’in tüm özellikleri nasıl bir araya getirdiğini göreceksiniz. 

Makine mühendisliği için tüm bilgisayar programlarını öğrenmek isteyen bir makine mühendisliği öğrencisi olabilirsiniz. MSI Prestige 15 ile tüm mühendislik programlarını sorunsuz çalıştırabilir ve karmaşık mühendislik projeleri yapabilirsiniz; CAD programları ile karmaşık montajlar ve işlemeler, FEA yazılımı ile yüksek yoğunluklu ağ yapıları ile karmaşık FEA analizleri, karmaşık kodlamalar ve CAE yazılımı ile simülasyonlar mümkün. 

MSI Prestige 15’in donanım özelliklerini mühendislik yazılımı açısından inceleyelim.

“MSI Prestige 15 A11SCX-217 15.6″ UHD Ultra İnce ve Hafif Profesyonel Dizüstü Bilgisayar Intel Core i7-1185G7 NVIDIA GeForce GTX1650 MAX-Q 32GB DDR4 1TB NVMe SSD Win10PRO, Urban Silver”

Intel Core i7-1195G7 İşlemci

Yukarıda belirttiğimiz gibi, mühendislik simülasyonlarını ve FEA hesaplamalarını hızlı bir şekilde çalıştırmak için işlemci gücü çok önemlidir. Ayrıca MATLAB ve Excel gibi CAE programlarında çalışan CAE hesaplamaları için de çok önemlidir. MSI Prestige 15’in Intel Core i7 2.9 GHz işlemcisi bu iki mühendislik görevi için de yeterli olacaktır. Hem FEA hem de CAE hesaplamalarını içeren çeşitli karmaşık mühendislik projeleri ile ilgilenebilirsiniz. 

1TB SSD!

Tüm mühendislik programları ve bu mühendislik programları ile oluşturulan tüm proje dosyaları için SSD’nin toplam alanı yeterli olmalıdır. SSD’de depolanan tüm bu proje dosyalarını çalıştırmanız ve tüm mühendislik programlarının SSD’de kurulu olması gerekir. Bireysel mühendislik programları için yukarıda 256 GB SSD önerdik ancak hepsini çalıştırırsanız daha büyük bir alan gerekir. 

MSI Prestige 15’in 1 TB SSD’si kullanacağınız tüm mühendislik programları ve yazılımlar için yeterli alana sahip olacak! 

NVIDIA GeForce GTX 1650!

Yukarıda tekrar belirttiğimiz gibi, grafik kartı CAD tasarımı, mühendislik simülasyonları ve mühendislik renderları için çok önemli bir gereksinimdir. Tüm mühendislik yazılımlarıyla farklı seviyelerde ilgilenmeye istekliyseniz, bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayarınızın farklı mühendislik görevlerinin üstesinden gelebilecek yeterli grafik kartı kapasitesine sahip olması gerekir. 

MSI Prestige 15 dizüstü bilgisayar, FEM, CAD, CAE ve işlemelerdeki tüm mühendislik görevleri için çok yeterli olacak NVIDIA GeForce GTX 1650 grafik kartına sahiptir. Mühendislik eğitiminizde ve mühendislik kariyerinizde yıllarca kullanmak için MSI Prestige 15 dizüstü bilgisayarı gönül rahatlığıyla edinebilirsiniz. 

32 GB DDR4 RAM!

Bir dizüstü bilgisayarın RAM kapasitesi, farklı yazılım programları kullanarak çeşitli karmaşık mühendislik görevlerinin üstesinden gelmek için çok önemlidir. Tam kapasitede yazılım programları çalıştırıyorsanız, yazılım üreticileriyle paylaşılan RAM kapasitelerinin optimum gereksinimlerine sahip olmanız gerekir. 32 GB RAM, ANSYS, Solidworks vb. gibi farklı yazılım paketleri tarafından paylaşılan tüm optimum RAM gereksinimlerini karşılayacaktır. 

5 – Lenovo Flex 5

Bu öneri, karmaşık mühendislik yazılım paketlerini çalıştırmak için değildir. Bazı makine mühendisleri, mühendislik ürünleri veya mühendislik projeleri hakkında müşterilere veya şeflerine çok sayıda sunum yapmaları gereken mühendislik şirketlerinin bölümlerinde çalışmaktadır. Bu nedenle, küçük ve kompakt bir dizüstü bilgisayara sahip olmak, başarılı bir sunum için çok kullanışlı ve şık olacaktır. 

Dizüstü bilgisayarınızın kompaktlığı ile konunuzla ilgili gerekli tüm detayları başkalarına gösterebilir ve açıklayabilirsiniz. Ve yanınızda kompakt bir dizüstü bilgisayar taşımak, işlerinizi çok daha kolay hale getirecek. 

“Lenovo Flex 5 14″ 2’si 1 Arada Dizüstü Bilgisayar, 14.0″ FHD (1920 x 1080) Dokunmatik Ekran, AMD Ryzen 5 4500U İşlemci, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD Radeon Grafik Kartı, Dijital Kalem Dahil, Win 10, 81X20005US, Grafit Gri”

6 – Lenovo IdeaPad L340

Bu öneri, sınırlı bir bütçeye sahip kişiler içindir. Kısıtlı bütçenize göre ve en iyi fiyat/performans dizüstü bilgisayarı göz önünde bulundurarak Lenovo – IdeaPad L340’ı sizinle paylaşabiliriz. Eğitim ve mesleki kariyerinizde kullanmanız gereken farklı mühendislik yazılımlarının gereksinimlerine göre araştırmamızı yaptık.

“Lenovo Ideapad L340 Oyun Dizüstü Bilgisayarı, 15.6 İnç FHD (1920 X 1080) IPS Ekran, Intel Core i5-9300H İşlemci, 8GB DDR4 RAM, 512GB Nvme SSD, NVIDIA GeForce GTX 1650, Windows 10, 81LK00HDUS, Siyah”

7 – MSI WE76 11UM Mobil İş İstasyonu

Profesyonel projelerle uğraşan bireysel makine mühendislerinin bütçelerine göre biraz daha ucuz bir mobil iş istasyonunu önerdik. Bu öneri aynı zamanda büyük ve karmaşık mühendislik projeleri ile çalışan mühendisler veya şirketler için bir mobil iş istasyonu önerisidir.

“MSI WE76 11UM FHD Mobil İş İstasyonu Intel Core i9-11980HK Quadro RTX A5000 64GB RAM 1TB NVME SSD WIN10 Pro TPM2.0 Parmak İzi 3 Yıl Yerinde Garanti”

Intel Core i9-11980HK İşlemci!

Bir iş istasyonunda karmaşık mühendislik simülasyonlarının ve FEA analizlerinin üstesinden gelmek için işlemcinin kalitesi ve kapasitesi çok önemlidir. Örneğin, bireysel bir FEA projesinde, belki 500.000 mesh elemanı kullanılır. Ancak şirket düzeyinde bir profesyonel mühendislik FEA analizinde 12 milyondan fazla ağ öğesi kullanılabilir. Mesh elemanlarının sayısının artması ile bir mühendislik probleminin çözümü için gereken süre uzamaktadır. 

MSI WE76 11UM mobil iş istasyonunun 11. nesil Intel Core i9 işlemcisi, şirket düzeyinde mühendislik FEA analizleri için çok yeterli ve güçlü olacaktır. 

1 TB NVME SSD 

Büyük projeler sürücülerde büyük alanlar kaplar. Profesyonel bir FEA projesinin dosyası, sabit sürücüde düzinelerce GB alabilir. SSD’ler ayrıca bilgisayar programlarının daha optimize çalışması nedeniyle yazılım üreticileri tarafından şiddetle tavsiye edilen sürücü sistemleridir. 

MSI WE76 11UM mobil iş istasyonunun 1 TB SSD alanı, profesyonel iş düzeyindeki mühendislik projeleri için tatmin edici olacaktır. Bu 1000 GB’lık alanda tüm bilgisayar programları ve mühendislik proje dosyaları saklanabilir. 

64 GB DDR4 RAM

Karmaşık montajlar veya alt parçaları veya alt montajları oluşturan ürünler gibi büyük mühendislik modellerinin analizi ve tasarımı, büyük RAM kapasiteleri gerektirir. RAM ne kadar büyük olursa, elde edebileceğiniz daha karmaşık projeler olur. 

MSI WE76 11UM mobil iş istasyonu, mühendisler için önerilen dizüstü bilgisayarlar arasında en iyi kapasiteye sahip 64 GB DDR4 RAM ile birlikte gelir. Çok karmaşık mühendislik projeleri ile uğraşırken çok tatmin edici olacaktır. 

NVIDIA RTX A5000 Grafik Kartı

Çok karmaşık CAD ve montajlarla ve bu karmaşık dosyaların görüntülenmesiyle uğraşırken, grafik kartının büyük kapasitelerine sahip olmak daha iyidir. NVIDIA RTX serisi grafik kartları bu işler için en iyisidir ve 16 GB GDDR6 NVIDIA RTX A5000 grafik kartı karmaşık mühendislik simülasyonları, işlemeler ve montajlar için çok yeterli olacaktır. 

Günlük Kullanım için Laptop | En İyi Dizüstü Bilgisayarlar