Yazılım için Minimum Sistem Gereksinimleri | Bazı bilgisayar donanımı yazılımcılar için en iyisidir. Ancak, herhangi bir donanım kurulumu için alışveriş yaptıysanız, kendinizi hızla kafa karıştırıcı bir bölgede bulacaksınız. Farklı fikirler, sayısız teknik tavsiye ve aralarından seçim yapabileceğiniz bir ton farklı mağazayla dolup taşan, kodlama için en iyi masaüstü veya dizüstü bilgisayarı seçmek göz korkutucu bir görev olabilir.
Yazılım için bir masaüstü bilgisayar veya dizüstü bilgisayar satın almaya başlamadan önce, programlama için minimum özellikleri bilmek çok önemlidir. Kodlama için birinci sınıf bir grafik kartına veya i7 işlemciye sahip olmak her zaman iyi bir fikirdir. Bu, bir programcı olarak gelecekteki başarınızdaki fark anlamına gelebilir.
Programlama yaparken göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biri, hangi programlama dilini kullanacağınızdır. Oyun geliştirme için Python veya web tasarımı için JavaScript gibi bir şey olsun, her programlama dili diğerlerinden daha iyi işler yapar. Aynı şekilde, programlama için en iyi bilgisayar özelliklerini bilmek de çok önemlidir.
Programlama için Hangi Bilgisayar Özelliklerine İhtiyacım Var?
Yazılım için minimum gereksinimler şunları içerir:
- Intel Core i5 veya i7 işlemci
- Full HD çözünürlük, ideal olarak 1920×1080
- 8 GB RAM
Sizin için en iyi programlama kurulumunu belirleyen şey birkaç şeye bağlıdır. İlk olarak, tercih, hangi işlemcinin aranacağı konusunda büyük rol oynar.
Sadık bir Apple müşterisi misiniz, yalnızca bir yazılım geliştiricisi olarak işiniz için bir MacBook Air ile mi ilgileniyorsunuz? Yoksa sıkı bir Windows müşterisi misiniz? Belki de en önemlisi CPU’nuzu ne için kullandığınızdır.
Ayrıca, iyi pil ömrü, depolama alanı ve işlemcinizi programlama ve sorunsuz kullanım için donatan şeyler gibi temel özellikleri de göz önünde bulundurmalısınız.
Çözünürlük: Monitörünüzü Yükseltin
Programlama yaparken, web geliştiricileri ve yazılım mühendisleri, monitörlerine bakarak bir seferde saatler harcarlar. Bilgisayar uzmanları olarak, farklı kod satırlarını ayrıştırmak ve neyin işe yarayıp neyin yaramadığını belirlemek için zaman harcarlar. Bu nedenle, mükemmel monitörün seçilmesi, programlamada başarılı bir çalışmanın anahtarıdır.
Her zaman tam 1920x1080p HD çözünürlüğe sahip bir monitör düşünmenizi öneririz. 1920×1080’in yalnızca 4K’da film akışı ve oyun oynamak gibi şeyler için yararlı olduğunu düşünebilirsiniz, ancak çok daha fazlasını sunar.
Programlamada titiz ve detaylı olmalısınız. Çözünürlük ne kadar yüksek olursa, aynı anda görebileceğiniz daha karmaşık ayrıntı, işinizi çok daha kolay hale getirir.
Elbette, 1366×768 gibi daha düşük bir çözünürlük kullanabilirsiniz (genellikle HD olmayan en yüksek standart çözünürlük). Ancak mutlak en iyi programlama kurulumunu istiyorsanız neden çözünürlükten tasarrufta bulunasınız?
CPU, işletim sistemi veya marka ne olursa olsun, monitörünüzü 1920×1080 özelliğine sahip olacak şekilde yükseltmek ilk adım olmalıdır. Küçük ekranlar burada mutlak bir zorunluluktur.
GPU Gücü: Grafik İşlemcisi
Bir programcı olarak, grafikleri kullanan programların düzgün çalışabilmesini sağlamanız gerekecek. Bu, bireysel grafik programlamaya daha özgü olsa da, grafik kartınızı da güncellemek yine de harika bir fikirdir.
Grafik kartlarıyla ilgili iyi bir kural, NVIDIA ve AMD’den herhangi bir şeyi kontrol etmektir. Özellikle NVIDIA Geforce ve AMD Ryzen, masaüstü bilgisayarlar için harika GPU’lardır.
Daha Fazla Depolama Alanı: Güncel Bir SSD/Sabit Sürücü
Muhtemelen işlemciniz için en önemli yükseltme, optimum hız için SSD’niz veya katı hal sürücünüzdür. Programlama sırasında ihtiyacınız olan son şey, sisteminizin geleneksel bir sabit disk kullanarak bir salyangoz hızında batması ve hareket etmesidir. Bu nedenle, son teknoloji ürünü bir SSD sürücüye sahip olmak, diğer minimum gereksinimlerden tartışmasız daha kritiktir.
Sorunsuz performans ve optimum dahili depolama için gerekli olduğundan, SSD’nizi yükseltmekten korkmayın. Tüm projeleriniz için tonlarca veri depolama alanı istiyorsunuz, özellikle de programlama bir hobiden daha fazlasıysa. İdeal olarak, optimum performans ve depolama alanı için 256 GB SSD gibi bir şey isteyeceksiniz.
Veri deposu
Bir geliştirici olarak, mümkün olan her bir bellek parçasını artırmak isteyeceksiniz. Zorlu projeler çok fazla zaman ve sabit disk alanı kaplayabilir, bu nedenle alabileceğiniz kadar RAM’e ihtiyacınız vardır.
RAM için en iyi özellikler 16 GB’dir. İdeal olarak, 32GB gibi bir şey için çekim yaparsanız en iyisi olur. En azından 8 GB yeterli olabilir.
Hızlı CPU
CPU’nuz güncel olmalıdır. Merkezi işlem birimlerinin değiştirilmesi, özellikle dizüstü bilgisayarlarda, grafik kartları ve SSD sürücülerden çok daha zordur.
Dizüstü bilgisayar CPU’nuz yaşlanıyorsa, doğrudan yeni bir dizüstü bilgisayar satın almanız gerekebilir. Bu özellikle düşük fiyatlı dizüstü bilgisayarlar için geçerlidir.
Birkaç yılda bir HP’ler ve Dell’lerden geçmek çok kötü olmasa da, profesyonel bir programcıysanız uzun ömür isteyeceksiniz.
64 GB RAM gibi bir şeyle birleştirilmiş hızlı bir CPU, sizi mümkün olan en iyi şekle sokar. Aramak isteyeceğiniz şey en az 8. nesil Intel i7 işlemci. Uzun süre dayanır ve güçlü bir CPU’dur.
Programlama için en iyi CPU’ya sahip olmak, hızlı ve hassas kodlama yapmanızı sağlar.