2022 laptop önerisi

2022 laptop önerisi | 2022’nin en iyi dizüstü bilgisayarı çeşitli markalar, fiyatlar ve özelliklerle gelebilir. Burada, en iyi dizüstü bilgisayarlar, Windows 10,11 iş dizüstü bilgisayarları, oyun donanımları, Chromebook’lar ve okul için dizüstü bilgisayarlardan söz edeceğiz.

2022’nin en iyi dizüstü bilgisayarı için mevcut seçimimiz MacBook Air. Hemen hemen her şeyi doğru yapan bir cihaz. Kesinlikle mükemmel bir cihaz olmasa da, önemli bir kusuru yok. Verimlilik, göz atma ve hatta hafif oyunlar için harika bir seçimdir.

Akıllı telefonların her yerde olduğu, tabletlerin yaygın olduğu ve hatta akıllı saatlerin bile insanların düzenli olarak konuştuğu bir dünyada yaşıyoruz. Ancak tüm bu gelişmeler boyunca mütevazı dizüstü bilgisayar sebat etti – ve bunun iyi bir nedeni var. Fotoğraf düzenlemek, çok sayıda e-posta yazmak, belge oluşturmak veya iş arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim halinde kalmak gibi iş zamanı geldiğinde, iş için en iyi dizüstü bilgisayarı bulmanıza yardımcı olmak için en iyi seçimlerimizle buradayız.

Kötü bir dizüstü bilgisayar satın almak giderek zorlaşıyor, ancak 2022’nin en iyi dizüstü bilgisayarını iyi dizüstü bilgisayarlardan ayıran şey, güç, verimlilik, taşınabilirlik ve konforu nasıl dengeledikleridir. En iyi dizüstü bilgisayar harika bir klavyeye ve izleme dörtgenine sahip olmalıdır – sonuçta, bir akıllı telefon veya tablet yerine bir dizüstü bilgisayarı seçmenizin en büyük iki nedeni bunlardır. Ekranı göze hoş gelmesi, parlak ve pürüzlü kenarlar ve görünür pikseller tarafından dikkatinizin dağılmaması için yeterince keskin olmalıdır. Yoğun video düzenleme ve gelişmiş oyun dışında çoğu şey için yeterince güçlü olmalıdır. Bir yerden bir yere taşınması kolay olmalı ve fişe gerek kalmadan tüm gün dayanabilmelidir.

Bize göre, bütçeye uygun alışveriş yapanlar için en iyi dizüstü bilgisayar HP Envy x360 13‘tür. 1000 doların altındaki bir fiyat için, çok daha pahalı dizüstü bilgisayarlarla eşit performans sunar.

En iyi dizüstü bilgisayarlar, Chromebook’lar ve 2022’nin 2’si 1 arada bilgisayarları için diğer seçimlerimiz arasında Asus ROG Zephyrus G15, MacBook Pro 16 ve HP Spectre x360 14 yer alıyor. Aşağıdaki en iyi dizüstü bilgisayar seçimlerinin tam listesine veya özetimize göz atın. Taşınabilirlikten ödün vermeyen güçlü bir makine arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

1. MACBOOK AİR

2022’NİN EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR - 2022 laptop önerisi
EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

Apple’ın M1 işlemcisinden güç alan MacBook Air, satın alabileceğiniz en iyi dizüstü bilgisayardır. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı içeren temel model 999 dolardan başlıyor.

Görünüm açısından, bu dizüstü bilgisayarın, Apple’ın bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü Intel destekli MacBook Air ile aynı 2560 x 1600 ekran, Touch ID, 720p web kamerası, parmak izi sensörü ve makas anahtarlı klavye dahil pek çok ortak noktası var.

Ama burada şovun yıldızı yeni işlemci hızlı. Testlerimizde, yoğun fotoğraf ve video düzenleme iş yüklerini bu yıl denediğimiz neredeyse tüm Intel destekli dizüstü bilgisayarlardan daha iyi idare etti. Ayrıca Shadow of the Tomb Raider’ı , tümleşik grafikler için oldukça başarılı olan oynanabilir kare hızlarında çalıştırabildi. Lansman sırasında, bu uygulamalar henüz M1 işlemcisi için optimize edilmemişti ve Apple’ın Rosetta 2 çeviri katmanından geçiyorlardı – ancak yine de iyi çalıştılar. Ve işlem gücü pil ömrünü azaltmadı bile: sekiz ila 10 saat arasında sürekli çalışmamız oldu.

M1 işlemcinin bir başka avantajı da MacBook Air’in iPhone ve iPad uygulamalarını macOS üzerinde yerel olarak çalıştırmasını sağlamasıdır. Bu yazı itibariyle, hala çok sayıda mobil uygulama mevcut değildir ve piyasaya sürülenlerin bazıları dizüstü bilgisayar ekranı için tam olarak optimize edilmemiştir. Yine de, zaman geçtikçe sabırsızlıkla bekleyebileceğimiz bir fayda.

Genel olarak, genel kullanımlı bir müşterinin MacBook Air’i düşünmemesi için hiçbir neden yok. Bu, mükemmel performansın yanı sıra Apple’ın bildiği yapı kalitesinde mükemmelliğe sahip güvenilir bir cihazdır. MacBook Pro’ya ihtiyacı olan ileri düzey kullanıcılar muhtemelen kim olduklarını bilirler; Hava herkes için iyi olmalı.

2. MACBOOK PRO (16 İNÇ)

EN İYİ İÇERİK OLUŞTURUCU DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR - 2022 laptop önerisi
EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

16 inç MacBook Pro, Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en güçlü dizüstü bilgisayardır. Bedeli ödemeye hazırsanız (ve bu çok yüksek bir bedel), bu makinenin yapabileceklerinden neredeyse kesinlikle memnun kalacaksınız.

Kodlama, oynatma ve dışa aktarma süresi dahil olmak üzere çeşitli yaratıcı görevleri test eden kıyaslamalarımızda, MacBook Pro 16 şimdiye kadar kullandığımız tüm dizüstü bilgisayarlardan daha iyiydi. Kıyaslamalarımız üst düzey masaüstü bilgisayarlardır. Pil ömrü de rekor kırıyor. M1 Pro işlemcili 16 inçlik yapılandırma, testlerimde 16 saat sürdü ve bu da onu şimdiye kadar incelediğimiz en uzun ömürlü dizüstü bilgisayar haline getirdi. (M1 Max konfigürasyonu o kadar uzun sürmez ama yine de bizi bir iş gününden kurtardı.)

Başka yerlerde, en yeni MacBook Pro hakkında temelde hiçbir şikayetimiz yok. HDR içeriği oynatırken 1.000 nite ulaşabilen muhteşem bir ekrana sahip. Bunu, bir dizüstü bilgisayardan duyduğumuz en iyi hoparlör seti ile eşleştirir. Mesai dışında mükemmel bir multimedya cihazı olarak hizmet ederken aynı zamanda zorlu bir iş yükünü kaldırabilecek bir makine arıyorsanız MacBook Pro 16 sizin için en iyi cihazdır.

3. HP SPECTRE X360 14

EN İYİ WİNDOWS DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR - 2022 laptop önerisi
EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

Spectre x360 14 hakkında tek bir şikayette bulunmak zor. Sağlam bir yapıya ve birinci sınıf bir görünüme ve hisse sahip, son derece muhteşem bir makine.

Ancak Spectre x360 14 sadece bakmak için güzel değil: aynı zamanda günlük iş sürücüsü olarak kullanmak da bir zevk. Intel’in en yeni 11. Nesil işlemcileri ve Iris Xe tümleşik grafikleri, gözlemlediğimiz yavaşlama veya donmalar olmadan hızlı performans sunar. Ve cihazdan ortalama 10 saatlik pil ömrü elde ettik – şimdiye kadar gördüğümüz en iyi sonuçlardan biri.

Dışarıda, Spectre geniş bir 3:2 ekrana sahip ve FHD çözünürlük zevkinize uymuyorsa, OLED ve 1.000 nit seçenekleri mevcut. Spectre’nin yanına manyetik olarak takılan paketlenmiş bir kalem bile var – cihazı tablet olarak kullanıyorsanız kullanışlıdır. Rahat klavyesi ve pürüzsüz dokunmatik yüzeyinden bas ağırlıklı sesine ve pratik bağlantı noktası seçimine kadar bu dizüstü bilgisayarın hemen hemen her yönü, piyasadaki en iyi dönüştürülebilir bilgisayarlarla rekabet eder veya onları aşar.

Böyle istisnai bir özellik paketi ucuza gelmez ve birçok müşteri ihtiyaç duydukları her şeyi daha ucuz bir üründe bulacaktır. Ancak Spectre x360 14, Windows dönüştürülebilirlerinin yeni altın standardıdır. Genel olarak, satın alabileceğiniz en iyi Windows dizüstü bilgisayardır.

4. ASUS ROG ZEPHYRUS G15

2022’DEKİ EN İYİ OYUN DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR - 2022 laptop önerisi
EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

Dört poundun biraz üzerinde olan Zephyrus G15, satın alabileceğiniz en hafif 15 inç oyun dizüstü bilgisayarlarından biridir. Ancak bu taşınabilirlik için, performanstan ödün vermiyorsunuz. G15, AMD ve Nvidia’nın sunması gereken en iyi mobil çipler tarafından destekleniyor ve bunları hızlı 165Hz QHD ekranla eşleştiriyor. Testlerimizde sistem, QHD çözünürlükte en zorlu AAA oyunların bile üstesinden gelebildi.

G15 ile ilgili hemen hemen her şey harika: Ses iyi geliyor, klavye ve dokunmatik yüzey piyasadaki en iyilerden bazıları, bağlantı noktası seçiminde ihtiyacınız olan hemen hemen her şey var ve pil sekiz buçuk saatten fazla dayanabilir. Günlük sürücü olarak da harika çalışan yüksek güçlü bir oyun makinesi arıyorsanız, Zephyrus G15 listenizin başında olmalıdır.

5. ASUS CHROMEBOOK FLİP CX5

EN İYİ 15 İNÇ CHROMEBOOK

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR - 2022 laptop önerisi
EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

Asus, Chrome OS çalıştıran 800 dolarlık muhteşem bir dizüstü bilgisayar olan Chromebook Flip CX5 ile bu yıl bizi şaşırttı. Daha yüksek fiyat noktalarındaki her tür Windows dizüstü bilgisayar kadar sağlam ve iyi yapılandırılmıştır ve benzersiz bir pürüzsüz dokuya sahiptir. Intel’in 11. Nesil işlemcileri ve hızlı performans, uzun pil ömrü ve hızlı şarj sağlayan 57Wh pil dahil olmak üzere tam teşekküllü dizüstü bilgisayar özelliklerini içerir.

HDMI ve microSD yuvası da dahil olmak üzere her türlü bağlantı noktasına sahip olursunuz. Hoparlörler harika ses veriyor ve klavye rahat. Asus, CX5’in kasasından veya performansından ödün vermedi – büyük ekranlı bir Chromebook arıyorsanız kesinlikle satın almanız gereken bir ürün.

6. LG GRAM 17

BÜYÜK EKRAN HAYRANLARI İÇİN 2022’DEKİ EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR - 2022 laptop önerisi
EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

Daha önce hafif bir dizüstü bilgisayar kullanmış olsanız bile LG Gram 17’nin ne kadar hafif olduğunu açıklamak zor. Devasa bir 17 inç ekrana sahip, ancak bir şekilde sadece üç pound. Onu almak aklını karıştırır; hiçbir şey tutmuyormuş gibi hissediyorsun.

Ancak Gram 17’nin ağırlığı tek öne çıkan özellik değil. Ayrıca, testlerimizde 12 saatten fazla süren, alabileceğiniz en iyi pil ömrüne sahiptir. Harika bir klavye, sağlam bir bağlantı noktası seçimi, sessiz fanlar ve hızlı bir işlemci. Bu cihazdan hoşlanmayacak çok az insan var.

Herkesin 17 inçlik bir ekrana ihtiyacı yoktur ve bunu yapan birçok kişi muhtemelen çok sık taşınmayan daha ağır hizmet tipi bir iş istasyonu arar. Ancak günlük ofis işleriniz ve Netflixing için gerçekten büyük bir ekran istiyorsanız, bu makinenin hedef demografisi sizsiniz. Bu bir niş, ancak günümüz pazarında çok fazla gerçek rekabet olmadan gerçekten etkileyici bir cihaz.

7. DELL XPS 13

ÜNİVERSİTE İÇİN EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR - 2022 laptop önerisi
EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

Dell XPS 13, kompakt ve güvenilir bir dizüstü bilgisayardır. Güzel kasası, mükemmel 16:10 ekranı ve mükemmel performansı, onu genel amaçlı kullanıcılar için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

Bu 2020 sonu modeli, Core i3-1154G4’ten Core i7-1165G7’ye kadar Intel’in yeni Tiger Lake işlemcileriyle birlikte gelir. 999 dolardan başlıyor.

İnceleme birimim (bir i7 modeli), herhangi bir yavaşlama veya ısınma olmadan yapmam gereken iş görevlerini yerine getirdi. Oldukça iyi iş çıkardı ve hem oyun hem de medya çalışmalarında 10. Nesil öncülünü kolayca yendi. XPS 13’ün FHD modelinden 300 $ daha pahalı olan bir OLED modeli de var. Bu model daha kötü pil ömrüne sahiptir, ancak çarpıcı bir görüntü sunar.

8. LENOVO THİNKPAD X1 NANO

İŞ SEYAHATİ İÇİN EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR - 2022 laptop önerisi
EN İYİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR – 2022 laptop önerisi

Birçok yönden ThinkPad X1 Nano, standart bir ThinkPad’dir. Sağlam bir kasası, ayrı tıklayıcıları, fiziksel bir gizlilik kapağı, klavyenin ortasında kırmızı bir TrackPoint ve her türlü işletmeye özel güvenlik ve yönetim özellikleri var.

Ancak Nano, Lenovo’nun şimdiye kadar ürettiği en hafif ThinkPad olduğu için özeldir. Aynı zamanda sadece 1,99 pound ile satın alabileceğiniz en hafif dizüstü bilgisayarlardan biridir. Akıllara durgunluk veren bu ağırlığı elde etmek için performanstan ödün vermiyorsunuz: Nano, herhangi bir fan gürültüsü veya gözle görülür ısı olmadan ağır test iş yüklerimize ayak uydurdu. Evrak çantanızda hiçbir şey yokmuş gibi hissettiren güvenilir bir iş dizüstü bilgisayarı arıyorsanız, bu sizin için olanıdır.

Günlük Kullanım için Telefon | En İyi Akıllı Telefonlar