SİMULİNK Nedir?

Simulink Nedir? Simulink, sistem düzeyinde tasarım, simülasyon, otomatik kod oluşturma ve gömülü sistemlerin sürekli test ve doğrulamasını destekleyen Model Tabanlı Tasarım platformudur. Simulink ile donanıma geçmeden önce sistemleri tasarlayabilir ve simüle edebilir, C, C++ veya HDL kodu yazmak zorunda kalmadan yeni tasarımları keşfedebilir ve uygulayabilirsiniz

Akıllı sistemler, günlük yaşamın teknolojisini yönlendirir. Ancak bu sistemleri verimli ve kaliteli bir şekilde nasıl uygularsınız? Örneğin, bir rüzgar türbini, güç üretimini optimize etmek için rüzgar koşullarına uyum sağlar. Bunu gerçekleştirmek için kanat eğimini ve sapmayı kontrol etmeniz, dişli takımı boyutunu belirlemeniz ve elektrik talebini karşılamanız gerekir.

Bu birbirine bağlı bileşenlerin birlikte tasarlanması gerekir. Simulink ile blok diyagramları simüle ederek karmaşık sistemleri anlayabilir ve analiz edebilirsiniz. Modelinizi simüle etmek için Çalıştır düğmesine basmanız yeterlidir. Simulink’teki son teknoloji çözücüler, çok çeşitli analog, dijital, karışık sinyal ve çok oranlı sistemlerin simülasyonunu destekler.

Parametre süpürme veya karmaşık tasarım alanı araştırması için binlerce hatta milyonlarca simülasyonu kolayca ölçeklendirebilirsiniz. Modelinizi, göreviniz için doğru miktarda ayrıntıya sahip olacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Örneğin, boyutlandırma gereksinimlerini belirlemek için ideal bir aktüatör modeli kullanabilir ve ardından gömülü yazılımınızı tasarlamak için hidrolik bileşenlere sahip bir modele geçebilirsiniz.

Spesifikasyonlarınızı karşılayacak şekilde geliştikçe algoritmanızın performansını analiz edebilirsiniz. Simulink eklenti ürünleri, sistem mimarisini tanımlamanıza, fiziksel sistemleri modellemenize, gecikme ve diğer ağ etkilerini hesaba katmanıza ve tasarımınıza karmaşık mantığı dahil etmenize olanak tanıyan Model Tabanlı Tasarımdan ek yetenekler sağlar. Kontrollere, sinyal işlemeye ve iletişim uygulamalarına özel araçları kullanarak tasarım verimliliğinizi artırabilirsiniz.

Modelden, prototip oluşturmak ve gerçek zamanlı olarak test etmek için kod oluşturabilir ve gömülü bir sisteme dağıtabilirsiniz. Bu geliştirme süreci boyunca tasarımı sürekli olarak doğrular ve onaylarsınız. Simulink ile Model Tabanlı Tasarım, mühendislerin çalışma şeklini değiştiriyor.

Karmaşık sistemlerin gelişimini dönüştürmek için pazar lideri şirketler, tüm süreç boyunca modelleri sistematik olarak kullanarak Model Tabanlı Tasarım’ı benimser.

  • Sisteminizi erken ve sıklıkla simüle etmek ve test etmek için sanal bir model kullanın
  • Fiziksel modeller, Donanım-in-the-Loop testi ve hızlı prototipleme ile tasarımınızı doğrulayın
  • Üretim kalitesinde C, C++ , CUDA, PLC, Verilog ve VHDL kodu oluşturun ve doğrudan gömülü sisteminize dağıtın
  • Gereksinimler, sistem mimarisi, bileşen tasarımı, kod ve testler aracılığıyla izlenebilirlik ile dijital bir iş parçacığını koruyun
  • Tahmine dayalı bakım ve arıza analizi gerçekleştirmek için modelleri çalışan sistemlere genişletin

Geniş bir tasarım alanını keşfedin ve çok alanlı modelleme ve simülasyon ile sistemlerinizi erkenden test edin.

  • Tek bir çok alanlı simülasyon ortamında birden çok tasarım fikrini hızla değerlendirin
  • Özel, üçüncü taraf modelleme araçları dahil olmak üzere yeniden kullanılabilir bileşenler ve kitaplıklar ile büyük ölçekli sistem modellerini simüle edin
  • Masaüstü, gerçek zamanlı ve Donanım-in-the-Loop testi için simülasyon modellerini devreye alın
  • Çok çekirdekli masaüstlerinde, kümelerde ve bulutta büyük simülasyonlar çalıştırın

Model tabanlı sistem mühendisliği (MBSE), tam sistem yaşam döngüsünü desteklemek için modellerin uygulanmasıdır. Simulink, geliştirmeyi gereksinimler ve sistem mimarisinden ayrıntılı bileşen tasarımı, uygulaması ve testine kadar birleştirir.

  • Gereksinimleri yakalayın ve ayrıştırın
  • Bileşenler, kompozisyonlar ve mimariler için spesifikasyonları tanımlayın ve detaylandırın
  • Mimari ve bileşen düzeyinde arayüzler için tek bir kaynak oluşturun
  • MATLAB kullanarak analiz ve ticaret çalışmaları yapın
  • Simülasyon tabanlı testler kullanarak gereksinimleri doğrulayın ve sistem mimarilerini doğrulayın

Çevik yazılım geliştirme, ekiplerin sürekli entegrasyon ve ekip işbirliğine vurgu yaparak kısa yineleme döngüleri kullanarak müşterilerine daha hızlı değer sunmasına yardımcı olur. Simülasyon, otomatikleştirilmiş test ve kod oluşturma, geliştirme döngüsünü kısaltarak başarılı bir Çevik ekip olmanızı sağlar.

  • Yeni tasarım yinelemelerini sürekli olarak doğrulamak için bir otomasyon sunucusunda simülasyon testleri geliştirin ve çalıştırın
  • Donanıma geçmeden önce masaüstünde daha fazla analiz ve test gerçekleştirin
  • Müşterilerin değerlendirebileceği simülasyonlar aracılığıyla çalışan yazılımlar sunun
  • Model güncellemeleri ve simülasyon yoluyla değişen gereksinimlere hızla yanıt verin
  • Otomatik raporlar ve gösterge tabloları ile ilerlemeyi kilit paydaşlara görünür hale getirin