Yazılım için Laptop Gereksinimleri 2022

Yazılım için Laptop Gereksinimleri 2022 | Yazılıma yeni mi başlıyorsunuz yoksa bir yazılım mühendisi misiniz veya yazılım ile mi uğraşıyorsunuz? Yeni bir bilgisayar alacaksanız bu makale size yol gösterici olacaktır.

Yazılım için Laptop Gereksinimleri Nelerdir?

Yazılım için Laptop Gereksinimleri – Windows

Hafıza minimum 16 GBSabit Sürücü 512 GB minimum
İşlemci
*Intel i5 minimum
*Intel i7 (veya üstü) tercih edilir
*AMD Ryzen 5 minimum
*AMD Ryzen 7 (veya üstü) tercih edilir
İşletim sistemi Windows 10 Sürüm 21H2 (Kasım 2021 Güncellemesi) veya üzeri  

Yazılım için Laptop Gereksinimleri – Mac

Hafıza minimum 16 GBSabit Sürücü 512 GB minimum
İşlemci
*Intel i5 minimum
*Intel i7 (veya üstü) tercih edilir
*M1
İşletim sistemi macOS Catalina (10.15.x) veya üzeri 

Yazılım için Laptop Gereksinimleri – Linux

Linux kullanımı kesinlikle önerilmemektedir, yalnızca ileri düzey kullanıcılar için bir işletim sistemidir. Daha önce Linux deneyiminiz yoksa Windows veya MacOS kullanmalısınız.

Hafıza minimum 16 GBSabit Sürücü 512 GB minimum
İşlemci
*Intel i5 minimum
*Intel i7 (veya üstü) tercih edilir
*AMD Ryzen 5 minimum
*AMD Ryzen 7 (veya üstü) tercih edilir
İşletim sistemi Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımı (sürüm 20.04 veya üstü) 

Ek Gerekli Ekipman

Bilgisayarınızda Zoom ile uyumlu bir mikrofon, hoparlör ve web kamerası bulunmalıdır. Bunların yerleşik olmadığı bir bilgisayar kullanıyorsanız, ayrı bir donanım satın almanız gerekecektir.

Yedek Sürücü

Büyük güç sorumluluk getirir. Muhtemelen bilgisayarınızı daha önce hiç olmadığı kadar zorluyorsunuz. Ayrıca evdeyken bilgisayarınıza su veya kahve dökebilirsiniz. Bilgisayarınızı düşürebilir veya üzerine bir şey düşürebilirsiniz. İşletim sisteminizin çalışmasını sağlayan çok önemli dosyaları kalıcı olarak silen bir komutu istemeden çalıştırabilirsiniz.

Öğrencilerin sahip olduğu bu yaygın sorunlar nedeniyle, bilgisayarınıza yaptığınız yatırımı kaybetmemenizi sağlamak için bilgisayarınız için bir yedek sürücü satın almanızı şiddetle tavsiye ederiz. 500 GB – 1 TB harici sürücü çoğu insan için fazlasıyla yeterlidir, ancak gerçek boyut ne kadar veri yedeklemeniz gerektiğine bağlı olacaktır. Ek olarak, çalışmanızın otomatik olarak bu sürücüye düzenli olarak yedeklenmesini sağlamak için yedekleme yazılımı kullanmanızı öneririz. Yerleşik yardımcı programları kullanmak, başlamak için harika bir yerdir. (örneğin, Mac için Time Machine veya Windows için Yedekleme ve Geri Yükleme )

Önerilen Ek Donanım

Bu öğeler, programlarımızda başarı için kritik öneme sahip değildir, ancak birçok öğrenci bunları sahip olmayı uygun bulmaktadır.

  • İkinci monitör
  • Harici klavye
  • Harici fare
  • kulaklıklar

Video konferans

Bilgisayarınızın donanım gereksinimlerini karşılamaya ek olarak, video konferans yazılımını destekleyebilen yüksek hızlı bir İnternet bağlantınız olmalıdır. Bağlantınızın ve donanımınızın bu gereksinimi karşıladığını doğrulamak için bir Zoom test toplantısına katılmanızı şiddetle öneririz. Bu kurs için kulaklık veya hoparlör yeterli olsa da, arka plan gürültüsünün çok olduğu bir ortamdan katılıyorsanız kulaklık kullanmanız şiddetle tavsiye edilir.

Yönetici Hakları

Bilgisayarınızda yönetici ayrıcalıklarına sahip olmanız gerekir. Bu, yazılımı yükleyebilmeniz, kaldırabilmeniz ve yapılandırabilmeniz ve bilgisayarın işletim sistemi ayarlarında değişiklik yapabilmeniz gerektiği anlamına gelir.

Bilgisayarınızı Tanıyın

Hangi bilgisayarı ve işletim sistemini kullanırsanız kullanın, sistemin nasıl kullanılacağını anlamak sizin sorumluluğunuzdadır. Buna yazılım yükleme, uygulamaları çalıştırma, dosya ve klasörlerde gezinme ve sistem ayarlarını değiştirme dahildir.

Laptop Önerileri